home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
VW T-Roc R

Prema najnovijim izveštajima, kompanija Volkswagen će u toku ove godine lanisrati tri nova modela sa oznakom „R“, koja će se pridružiti modelu Golf R.

Naime, magazin Autobild izveštava da ovaj nemački proizvođač trenutno radi na modelima T-Roc R, Tiguan R, i Arteon R. Takođe, nekoliko prototip vozila modela Tiguan R je skoro uslikano prilikom testiranja, ali i modeli T-Roc R i Arteon R su prilično interesantni, te će se sigurno prodavati u dobrim brojevima.

Nemački list takođe izveštava da će model T-Roc R ispod haube posedovati isti dvolitarski benzinski agregat sa turbo punjačem kakav se nalazi i u modelu Golf R, a proizvodiće oko 310 konjskih snaga. Velike su šanse da će i Tiguan R posedovati isti agregat.

Međutim, mi se još uvek nadamo da će se u Tiguan R modelu naći petocilindarski agregat radne zapremine 2,5 litara koji razvija oko 400 konjskih snaga i čiji je konstruktor kompanija Audi. Taj agregat se nalazi u modelu RS3 Sportback.

Nije nikakvo iznenađenje da će veliki Arteon i biti najjači od ova tri modela. Zapravo, kompanija VW jeprošle godine navela da će performantna verzija modela Arteon biti bolja od modela Porsche Panamera, te da će posedovati VR6 agregat sa turbo punjačem koji će razvijati više od 400 konjskih snaga.

Izvor: Vrelegume.rs

Render: Arhiva Autoblog.rs / X-Tomi Designčitanja : 306Komentari