home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Golf R

Razvoj sledeće generacije Golfa se polako privodi kraju s obzirom da su testni prototipovi već na putevima, a početak proizvodnje ovog automobila se planira za jun sledeće godine za šta se VW priprema s investicijom od oko 2 milijarde evra.

Novi Golf će biti dostupan u nekoliko verzija, a jedna od njih će biti i performance varijanta pod oznakom R koja bi trebalo da ponese titulu najekstremnijeg serijskog Golfa do sada.

Naime, prema najnovijim informacijama britanskog AutoExpressa osma generacija Golfa će u svojoj R verziji razvijati snagu od oko 300 kW, odnosno nešto preko 400KS. Koliko je za sada poznato radiće se o tzv. blagom hibridu. Britancima je to potvrdio i VW-ov šef prodaje i marketinga Jürgen Stackmann koji je rekao da će "marka R ići u ekstreme". Rekao je i da je uloga R-a ići "van racionalnog" jer "niko ne treba kompaktni automobil snage od 400KS", ali i da "mesta za njega u ponudi svakako ima" i to je "područje za R modele".

Volkswagen Golf R

Podataka o motoru za sada nema, ali se veruje da će konfiguracija pogonskog sklopa više-manje odgovarati onoj u trenutnom modelu. Drugim rečima, možemo očekivati 2,0 litarski turbo benzinski motor uparen s automatskim 7-stepenim menjačem s dvostrukim kvačilom i 4Motion sistemom pogona na sva četiri točka. Benzinac će biti potpomognut tzv. blagim hibridom baziranom na 48-voltnom električnom sistemu koji će imati ulogu u povećanju performansi, ali i smanjenju štetnih emisija.

Navodno će novi Golf R biti značajno dinamičnijeg i agresivnijeg dizajna nego što je to bio slučaj do sada, s puno više sportskih i ukrasnih detalja na svakom delu spoljašnjosti i unutrašnjosti. Nadamo se da ćemo uskoro saznati više kako o novom Golfu R tako i o standardnim verzijama koje se očekuju do kraja sljdeće godine. Novi Golf R će stići najmanje godinu kasnije, a možda i nešto posle toga.

Izvor: Autonet.hr

Renderi: Autoexpress.co.ukčitanja : 814Komentari