home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Citroen C5

Citroen je relativno nedavno na evropskim tržištima ostao bez dva klasična karoserijska modela, kompaktnog C4 i limuzinskog C5. Još ranije je rukovodstvo francuskog proizvođača saopštilo svoju nameru da ih vrati na tržište, odnosno da kupcima ponudi direktne naslednike, a sada je to još jednom učinjeno za model C5.

Naime, šef Citroenovog razvoja novih proizvoda Richar Meyer je izjavio da smatra da će limuzine ostati značajan de automobilskog tržišta uprkos trenutnom padu potražnje za njima. Kako bi se privukli kupci, mora da im se ponudi nešto drugačiji, odnosno jedinstveni proizvod, a Meyer kaže da Citroen sprema upravo takvog naslednika za C5.

Očekuje se da će se "specifična i jedinstvena limuzina" posebno isticati dizajnom, ali Meyer za sada nije želeo da ulazi u detalje. Citroen svakako ima iskustva s limuzinama jedinstvenog dizajna, a podsetimo na modele kao što su DS iz 1960-ih, CX iz 70-ih ili C6 koji se proizvodio između 2005. i 2012.

Što se tehničke strane tiče, osnovu bi mogao da obezbedi Peugeot 508, a već ranije se nagađalo da bi na dizajn veliki uticaj mogao da ima konceptni CXperience.

Izvor: Autonet.hr

Render: arhiva Autoblog.rs / Autocar.co.ukčitanja : 459Komentari