home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Peugeot 1008

Crossoveri i SUV-ovi su trenutno najveći hit auto industrije pa zato ne čudi da gotovo svi relevantni proizvođači već odavno imaju svoje predstavnike u ovom segmentu, a nedavno su počele da im se priključuju i marke za koje su smatralo da nikada neće krenuti tim putem, poput Lamborghinija i sl.

Grupa PSA svojim kupcima nudi nekoliko crossover/SUV-ova, samo pod Peugeotovom znakom se nalaze modeli 2008, 3008 i 5008. Pojedini izvori sada javljaju da će se ova ponuda proširiti, i to pre svega s novim tzv. ulaznim modelom koji bi mogao da nosi oznaku 1008.

Dakle, radilo bi se o malom gradskom automobilu sa nešto višim klirensom, a koji bi se bazirao na PSA-ovoj modularnoj platformi EMP1 koja će biti osnova najmanje dvadesetak noviteta iz ove grupacije. Takođe, pretpostavlja se da razvoj ovog automobila ne bi bio preskup s obzirom da bi se ovaj model lako mogao naći na tržištu pod drugim brendovima ove Grupe, poput Citroena, Opela i DS-a.

Zvaničnih potvrda o ovom modelu za sada nema, ali Peugeot je još 2010. predstavio konceptni model HR1 koji možemo slobodno nazvati najavom jednog takvog automobila.

Izvor: Autonet.hr

Render: Arhiva Autoblog.rs / Autobild.dečitanja : 563Komentari