home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

MINI E

MINI je najavio električni model kada je predstavio koncept Electric u leto 2017. Godinu dana kasnije na Internetu su se pojavile fotografije delimično maskiranog pretprodukcijskog automobila, koji će uskoro skinuti “kamuflažu”.

Testni automobil fotografisan je u alpskim predelima Austrije dok je dopunjavao pogonske baterije, a osim spoljašnjosti, uslikana je i unutrašnjost putničke kabine.

Dizajn spoljašnjosti uglavnom je preuzet sa MINI hečbeka sa 3 vrata, a najveća stilska razlika biće na prednjem delu automobila, gde je standardna maska hladnjaka zamenjena panelom bez klasičnog otvora za vazduh. Pretprodukcijski MINI E ima i specifične četvorokrake alu felne poput onih sa konceptnog vozila iz 2017.

Fotografija unutrašnjosti otkriva sličan enterijer kao kod regularnog MINI-ja, mada je dobar deo komendne table zaklonjen monitorima i instrumentima na kojima se prate podaci iz test vožnje.

Spekuliše se da će električni MINI biti pogonjen jednim elektromotorom, koji će BMW koristiti i u budućem električnom modelu i1.

MINI E počeće da se proizvodi u novembru 2019, a datum svetske premijere za sada nije poznat.

Izvor i više slika na sajtu B92.net

Foto: Automedia/Motor1čitanja : 198Komentari