home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bentley EV

Bentley bi u svoju ponudu trebalo da ubaci i u potpunosti električno pokretano vozilo.

Naime, u razgovoru za Rojters, Bentleyev šef Adrian Hallmark je rekao da je upravi prezentovao novi plan razvoja ponude koji uključuje mnoge elemente koji će Bentley učiniti "zelenijim" proizvođačem. Hallmark nije želeo da ulazi u konkretnije detalje, ali je rekao da plan uključuje dodatnu elektrifikaciju pogonskih sklopova i nove tehnologije u koje će morati da se uloži u narednim godinama kako bi se zadovoljili određeni ciljevi.

Dalje, Hallmark je potvrdio da trenutno traju analize oko projekta razvoja i lansiranja u potpunosti električnog vozila i da dolazak takvog automobila na tržište možemo očekivati pre 2025. Za sada još uvek nije odlučeno o kakvom će se tačno automobilu raditi, odnosno kakav karoserijski oblik će imati, a konačna odluka će biti doneta za godinu dana.

U svakom slučaju taj automobil bi trebalo da se bazira na platformi PPE (Premium Platform Electric) koju razvijaju Porsche i Audi, a prvi modeli na njoj će se na tržištu pojaviti oko 2021. Uz to, očekuje se da će električni Bentley morati da svojim kupcima ponudi značajnu autonomiju za jedan električni automobil, odnosno minimalno oko 500 km. Na kraju dodajmo da je iz Bentleya potvrđeno da bi dotični automobil trebalo da bude opremljen i induktivnim punjačem.

Izvor: Autonet.hr

Render: arhiva Autoblog.rs / Autoexpress.co.ukčitanja : 578Komentari