home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes SL

Po poslednjim informacijama, Mercedes trenutno radi na razvoju nove generacije modela SL koja bi na tržištu trebalo da se pojavi tokom 2020. Glavni cilj Mercedesovih stručnjaka je da novi model učine lakšim, bržim i dizajnom atraktivnijim od svog prethodnika.

Pojedini mediji navode, pozivajući se na insajdere, da će nova, osma generacija SL-a biti opremljena platnenim sklopivim krovom i da će se bazirati na novoj aluminijumskoj platformi na čijem razvoju rade i stručnjaci AMG-a. Konkretnije, ista će biti osnova i za naslednika modela AMG GT, što znači da će ovi modeli deliti oslanjanje, upravljački sistem, 48 V električni sistem i hibridne pogonske sklopove. Takođe, novi SL će imati automatski menjač s dvostrukim kvačilom a moguće je da dobije i pogon na sva četiri točka.

Dalje, ova platforma će pod oznakom MSA (Modular Sports Architecture) omogućiti smanjenje mase, bolji raspored težine i veću krutost vozila. Takođe, proporcije automobila će biti inspirisane starijim generacijama ovog automobila, a dizajn će biti agresivniji i privlačniji.

Što se pogonskih sklopova tiče, Auto Bild pominje da će verzija SL 300 raspolagati sa 365KS dok će SL 400 imati oko 435KS. Neki izvori da bi novi SL mogao da dobije i hibridni pogon s V8 motorom.

Na kraju dodajmo i da u Mercedesu navodno razmatraju mogućnost lansiranje coupea inspirisanog modelom SLC koji se proizvodio između 1974. i 1981, ali za sada nema nikakvih zvaničnih potvrda tih navoda.

Izvor: Autonet.hr / Autobild.de

Render: Autobild.dečitanja : 1003Komentari