home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW M3

Po poslednjim informacijama, u Minhenu još uvek razmatraju mogućnost da novi M3 čija su testiranja u završnoj fazi ponude i u kombinaciji s ručnim menjačem.

U ranijim najavama koje se tiču najsnažnijeg modela M3 koji će za nekoliko meseci biti na vrhu ponude poslednjeg izdanja Serije 3 (G20) nije se pominjala mogućnost ručnog menjača.

Na radost entuzijasta širom sveta izgleda da su u Minhenu u međuvremenu promenili mišljenje, jer poslednje informacije iz upravljačkih struktura bavarskog automobilskog giganta sugerišu da bi uz najnovije izdanje najsnažnije „Trojke“ mogla da se ponudi i mogućnost ručnog menjača.

U tom slučaju novi M3 bi bio u malobrojnom društvu čistokrvnih sportskih automobila koji imaju ručni menjač, a pored odluke o transmisiji u BMW-u još uvek nisu odlučili da li će se obrtni momenat motora distribuirati samo na zadnju ili na obe osovine (po uzoru na rešenje koje je implementirano u aktuelnom modelu M5).

Bez obzira na menjač(e) i prenos snage na podlogu, novi M3 bi u svom produkcijskom izdanju (s opcionim Competition paketom) trebalo da raspolaže s oko 500 konjskih snaga, a očekuje se da će premijerno predstavljanje pred publikom imati na Sajmu automobila u Ženevi koji počinje 7. marta 2019. godine.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Render: arhiva Autoblog.rs / X-Tomi Designčitanja : 701Komentari