home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Porsche 911

Porsche će novu generaciju svog najpoznatijeg modela predstaviti krajem novembra na Sajmu automobila u Los Anđelesu.

Porsche 911

Pre nego što svet ugleda produkcijsko izdanje nove generacije modela 911 (992) u Porscheu se trude da maksimalno iskoriste nekoliko preostalih nedelja pre svetske premijere, a na zvaničnim fotografijama mogu da se vide skoro demaskirani test automobili "u akciji" čija legendarna brojčana oznaka je poznata u svim delovima sveta.

Porsche 911

Pored mnogo vremena koje su testni prototipi proveli na stazama kao što su Nirburgring i Nardo, gde su šasije, motori, mjenjači, kočnice... morali da prežive nemilosrdne torture, automobili su sakupili mnogo kilometara na različitim podlogama širom sveta, na različitim nadmorskim visinama, u svim klimatskim uslovima i s temperaturnim razlikama u rasponu koji iznosi 85 stepeni celzijusa.

Porsche 911

"I ovaj put smo naše test automobile podvrgli nemilosrdnim maltretiranjima na različitim podlogama, u raznim uslovima i delovima sveta, a na sve smo po običaju dodali različite nadmorske visine i ekstremne temperature, jer želimo da i novi 911 bude vrhunski sportski automobil koji se bez problema može nositi sa svakodnevnim korišćenjem u različitim uslovima. Baš to je svaki Porsche 911 uvek izdvajalo od konkurencije" rekao je Andreas Pröbstle, prvi čovek na projektu nove generacije besmrtnog "elfera".

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Porsche

Porsche 911


čitanja : 791Komentari