home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi TT

Audi je još 2014. godine sa TT Sportback conceptom nagovestio da oi mogao da ponudi TT u verziji sa četvora vrata, a po pisanju britanskih medija takav automobil će se zaista i naći u proizvodnji.

Audi TT kao praktičniji coupe sa četvora vrata je naime dobio zeleno svetlo, a u proizodnji će se pojaviti za manje od dve godine.

Magazin Auto Express navodi da će ovakav TT služiti kao direktna zamena za sadašnji dvovratni model, a objavljuje i nekoliko rendera njegovog mogućeg izgleda.

Audi TT

Što se konkretnih detalja tiče, novi TT sa četvora vrata će biti za oko 290 mm duži nego sadašnji dvovratni coupe, biće i 60 mm širi, a imaće 120 mm duže međuosovinsko rastojanje (automobil će se bazirati na unapređenoj verziji MQB platforme), kao i više mesta u unutrašnjosti.

Uz konvencionalno pokretane verzije, TT sa četvora vrata će dobiti i elektrifikovane pogonske sisteme, pre svega gamu mild-hybrid benzinaca sa 48-voltnom tehnologijom, ali i novu generaciju elektrifikovanih dizelaša.

Takođe, pominju se i Plug-in hybrid tehnologija kao i opcija potpuno električnog modela (oba su deo plana nemačkog proizvođača da do 2025. godine u ponudi ima 20 elektrifikovanih vozila).

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: Autoexpress.co.ukčitanja : 868Komentari