home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Peugeot 2008

Tokom prošle godine Peugeot 2008 je na evropskim tržištima uprkos svojim godinama bio drugi najprodavaniji crossover svog segmenta, ali godine čine svoje i uskoro stiže naslednik pred kojim će biti veliki zadatak. U Peugeotu ne sumnjaju da imaju formulu za uspeh čak i unutar ovog sve konkurentnijeg segmenta.

Pre svega recimo da se očekuje da će Peugeot predstaviti novu generaciju modela 2008 tokom 2019. godine, sa tehnikom Citroena C3 Aircross i Opel Crosslanda X. Dalje, novi model bi trebalo da poraste dimenzijama, a dizajnom da se ugleda na svog uspešnog brata 3008. Takođe, uz privlačniji izgled i veću ponudu prostora unutar putničke kabine, novi 2008 bi trebalo da bude i osetno udobniji.

Peugeot 2008

U Peugeotu su navodno odlučili i da neće štedeti na opremi, a vozača u unutrašnjosti očekuje najnovija verzija i-Cockpita s digitalnom instrument tablom. Poseban naglasak će biti na bezbednosti pa se može očekivati i niz raznih sistema pomoći vozaču. Pogon na sva četiri točka neće biti u ponudi ali će se kupcima nuditi Peugeotov Grip-Control sistem.

Kupce će privlačiti i štedljivom motorizacijom, odnosno kupcima će biti ponuđeni 3 i 4-cilindrični benzinski i dizelski turbo motori. Najpopularniji izbor će biti benzinski 1.2 i dizelski 1.5 HDI. Takođe, novi 2008 će, poput novog 208 na kojem se u osnovi i bazira, biti dostupan i u električnoj verziji sa autonomijom od oko 350 km.

Izvor: Autonet.hr / Autobild.de

Renderi: Autobild.dečitanja : 3902Komentari