home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Hyundai Ioniq EV

Kada je Ioniq stigao na tržište ponudio je kupcima zanimljivu električno pokretanu alternativu. Naime, s autonomijom od oko 200 km i cenom bliskom konvencionalno pokretanim automobilima kao i relativno velikom ponudom prostora Ioniq bi, kada je reč o električnim vozilima, lako mogli da smestimo u kategoriju best buy.

Ipak, stvari se u segmentu električno pokretanih automobila brzo menjaju, a glavni cilj stručnjaka je povećavati autonomiju i skratiti vreme punjenja baterija. Iz Hyundaija tako stiže vest da će Ioniq za sledeću godinu dobiti nove baterije većeg kapaciteta koje će mu omogućiti veću autonomiju.

Za sada nije tačno poznato koji će biti kapacitet dotičnih baterija ni kakvu autonomiju će omogućiti Ioniqu, ali veruje se da će se raditi o bar 300 km. To bi trebalo pomoći boljoj prodaji ovog automobila, ali u Hyundaiju su svesni da je za tržišne hitove trenutno potrebno i to da se radi o crossoveru pa su veća očekivanja od Kone EV koji bi trebalo da svojim kupcima nudi autonomiju od oko 415 km.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 706Komentari