home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Alfa Romeo Rombo

Alfa je u svet SUV-ova i crossovera ušla 2016. s modelom Stelvio koji svoju tehničku osnovu deli s modelom Giulia. Između ostalog zahvaljujući i tome mnogi Stelvio smatraju jednim od boljih automobila u segmentu pa se očekivalo da će i njegov manji i mlađi brat deliti sličnu tehničku osnovu.

Podsetimo da već neko vreme kruže glasine o manjem Alfinom crossoveru koji bi bio konkurencija BMW-u X1, Audiju Q3 i Mercedesovom GLA. Pretpostavljalo se da će taj model biti baziran na skraćenoj verziji platforme Giorgio, ali izgleda da to ipak neće biti tako.

Naime, Automobile Magazine javlja da je novi FCA-ov šef Mike Manley potvrdio čelnicima sindikata da je manji SUV i dalje deo proizvodnih planova, ali da će umesto platforme Giorgio ovaj model pozajmiti platformu Jeepovog modela Renegade. Istu koristi i Fiat 500X i 500L.

Dotična platforma omogućava ugradnju pogona na prednje i na sva četiri točka, a isto se može očekivati i za manji Alfin crossover. Dalje, ako će stvarno koristiti tu platformu, onda će verovatno preuzeti i motorizaciju pomenutih subkompaktnih modela, a navodno je u pripremi i plug-in hibridna verzija.

Proizvodnja ovog automobila će biti poverena pogonima u Pomiglianu, u blizini Napulja. Kada će tačno stići na tržište za sada nije poznato, ali prema nekim informacijama premijera bi mogla da bude održana već sledeće godine.

Izvor: Autonet.hr

Render: arhiva Autoblog.rsčitanja : 529Komentari