home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Range Rover

Mada je trenutno u fokusu automobilske javnosti nova generacija Defendera (očekuje se u seprembru), kompanija Jaguar Land Rover priprema i druge novitete, među njima i potpuno novi Range Rover.

Kako pišu britanski mediji, buduća peta generacija Range Rovera se očekuje tokom 2021. godine, i to sa novom MLA platformom (Modular Longitudinal Architecture).

Zahvaljujući uporebi aluminijuma platforma je lakša od sadašnje, a prilagođena je i upotrebi plug-in hybrid i električnog pogona.

Range Rover

U medijima se pojavljuju vesti da će gama novog Range Rovera obuhvatati i mild hybrid verzije sa šestocilindričnim motorima (sa rasponom snage od 304 do 406KS), plug-in hybrid varijantu (šestocilindraš i dva elektromotora, uz 64 km autonomije u elektro modu), kao i potpuno električnu verziju koja bi pre svega ciljala kupce u Aziji.

U pogledu dizajna ne treba očekivati veće promene, već evoluciju sadašnjih rešenja, uz inspiraciju sa modela Velar i Evoque. Sve to uz još luksuzniji enterijer i napredniju tehnologiju.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: arhiva / Autocar.co.ukčitanja : 342Komentari