home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mitsubishi Lancer

Krajem juna je priličnu pažnju privukla vest da se u Mitsubishiju navodno pripremaju za povratak na tržište sportskih modela, i to oživljavanjem legendarnog Lancera Evolution.

Tačnije, budući Lancer Evolution XI bi bio u formi konvencionalnog sedana, a radilo bi se o vozilu sportskih performansi za koje bi se brinuo četvorocilindrični turbo motor iz sledeće generacije Renault Megana RS. Motor bi bio uparen sa menjačem sa dvostrukim kvačilom, a u paketu bi se našao i Mitsubishijev S-AWC pogon na sva četiri točka. Takođe, pomenuti motor bi koristio i 48V mild-hybrid sistem pa bi njegova snaga iznosila više od 340KS.

U međuvremenu su se pojavili i ovi nezvanični renderi koji pokazuju kako bi trebalo da izgleda standardna verzija te eventualne buduće generacije Lancera.

Mitsubishi Lancer

Njihov kreator je ruski sajt Kolesa.ru, pri čemu je kao baza iskorišćen Renault Megane sedan. Ovo potonje ne iznenađuje budući da Mitsubishi sada na raspolaganju ima pomoć i komponente Renault-Nissan alijanse.

Rusi su za novi Lancer primenili Mitsubishijev Dynamic Shield dizajnerski rečnik, a najviše se naravno ističe prednji deo sa karakterističnom maskom i svetlima po uzoru na novije modele japanske marke.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: Kolesa.ručitanja : 473Komentari