home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Chevrolet Corvette C8 Stingray

Glasine o tome da bi Chevrolet od modela Corvette mogao da napravi marku Corvette se zavrte svaki put oko premijere nove generacije ovog sportskog automobila. Tako su odmah nakon premijere najnovije Corvette C8 stigle i glasine o tome da će uskoro Corvette biti nešto više od samo jednog automobila.

Kako piše portal Autonet.hr, ovaj put je izvor američki Autoweek koji se poziva na insajderske izvore iz GM-a, a koji tvrdi da će u skoroj budućnosti Corvette postati “punokrvna” marka automobila. Drugim rečima, pod značkom Corvette će se navodno uskoro naći SUV, odnosno crossover kao i limuzina. Kasnije bi ponuda mogla da se i dodatno proširi, ali svaki model će karakterisirati agresivan dizajn, sportski duh i luksuzna oprema.

Za sada naravno nema zvaničnih potvrda ovih navoda. Ono što su u GM-u spremni potvrditi je da će u skoroj budućnosti nova C8 Corvette dobiti hibridni pogonski sklop jer elektrifikaciju podržavaju i novi motor LT2 i platforma na kojoj se vozilo bazira. Konkretna konfiguracija tog hibrida za sada nije poznata.

Na kraju recimo da je potvrđen skori dolazak kabrio verzije ovog automobila. Corvette Convertible bi trebao da bude predstavljen u narednim mesecima. Većih tehničkih novosti ne bi trebalo da bude, već samo onih vizuelnih, koji će u osnovi označavati prilagođavanje novoj karoserijskoj varijanti.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 531Komentari