home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Honda Jazz

Honda je danas sa jednom teaser slikom i kratkim saopštenjem i zvanično potvrdila da će 23. oktobra na 46. sajmu automobila u Tokiju predstaviti novu, četvrtu generaciju modela Fit (u Evropi poznat kao Honda Jazz).

Ovde treba podsestiti da su Japanci prošlog meseca na sajmu u Frankfurtu potvrdili da će nova generacija ovog modela biti dostupna i na evropskom tržištu ali samo u verziji sa hibridnim pogonom. To je naime deo njihove strategije elektrifikacije koja predviđa da svi Hondini modeli do 2025. godine na evropskom tržištu dobiju elektrifikovani pogon.

Sadašnje informacije kažu da bi novi Jazz Hybrid trebalo da kombinuje 1,5 litarski benzinac, elektromotor i CVT menjač.

Na nekim tržištima novi Fit/Jazz će biti dostupan i sa novim 1,0 litarskim turbo benzincem od 125KS

Uz potpuno novu platformu i doterani izgled po uzoru na novije modele japanaske marke, novi Jazz će ponuditi i više mesta u modernijoj unutrašnjosti, duže međuosovinsko rastojanje, više opreme, kao i dužu listu bezbednosnih i sistema asistencije vozaču.

Automobil će imati oko četiri metra, a kako se najavljuje ponudiće i nešto veći prtljažnik, veći infotainment ekran, kvalitetnije materijale, kao i Hondin sistem "Magična sedišta".

Kako stvari sada stoje, novi Jazz će se u prodaji na evropskom tržištu pojaviti u tokom 2020. godine, dok na više detalja moramo još malo da sačekamo.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 772Komentari