home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes-Maybach GLS

Dugo najavljivani luksuzni SUV model sa oznakom Mercedes-Maybacha će svetsku premijeru imati na Guangzhou Auto Show-u u Kini, što je danas i zvanično potvrđeno iz nemačke kompanije.

Kao što je već dobro poznato, kao baza će poslužiti nova generacija Mercedesa GLS, a i proizvodnja će se odvijati u Tuscaloosa fabrici u Alabami (gde se pravi i novi GLS).

Mercedes-Maybach GLS će se od običnog GLS-a razlikovati po upadljivijem prednjem grilu (na definitivnom serijskom primerku će biti u hromiranom izdanju), većim točkovima kao i po izuzetno komfornom enterijeru sa najkvalitetnijim materijalima i bogatijom opremom (sedišta sa grejanjem, masažom i ventilacijom, uz klima uređaj u više zona i MBUX infotainment sistem).

Takođe, Mercedes-Maybach GLS će u zadnjem delu imati i opciona individualna sedišta za maksimalni komfor putnika.

Imajući u vidu mesto promocije, ne iznenađuje da će Mercedes-Maybach-GLS pre svega biti i namenjen kupcima u Kini (kao i onima na Bliskom istoku), a po svemu sudeći pod haubom bi trebalo da se nađe 4,0 litarski twin-turbo V8 motor sa 490KS i 700 Nm obrtnog momenta, uz EQ Boost starter generator koji dodaje još 21KS (a sve to uz pogon na sva četiri točka i 9-stepeni automatski menjač).

Navodno je moguće da ovaj model kasnije dobije i 6,0 litarski V12 agregat, ali je verovatnije da će se pojaviti i plug-in hybrid varijanta sa nekih 480KS. Više informacija u svakom slučaju sledi 21. novembra na zvaničnoj promociji.

Što se cene tiče, osnovni Mercedes-Maybach GLS bi mogao da košta nekih 200.000 dolara, čime će postati i najskuplji automobil koji će se proizvoditi u SAD-u.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Automotorundsport.dečitanja : 494Komentari