home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Nivus

Volkwagenova ponuda konstantno raste, a među budućim modelima je i crossover pod nazivom Nivus.

Radi se o crossoveru razvenom u Brazilu koji će se prodavati lokalno, ali će se pojaviti i u Evropi 2021. godine gde će se takođe i proizvoditi.

Očekuje se da će Nivus biti predstavljen na proleće te da će biti crossover-coupe kombinacija. Ruski automobilski magazin Kolesa.ru je kreirao rendere na osnovu ranije objavljenog teaser videa.

Volkswagen Nivus

Nivus se neće mnogo udaljavati od poznatog Volkswagenovog dizajnerskog jezika i biće sličan T-Crossu, ali sa padajućom linijom krova kako bi se dobio elegantniji bočni profil. Unutrašnjost je za sada misterija, ali se ne očekuje ništa značajno drugačije u odnosu na T-Cross i Polo.

Volkswagen je u Južnoj Americi već objavio neke tehničke specifikacije o Nivusu pa je poznato da će se prodavati samo s prednjim pogonom. Pokretaće ga trocilindrični motor s turbopunjačem uparen sa 6-stepenim manuelnim ili 6-stepenim automatskim menjačem.

Osim toga, zna se da će 1,0 litarski TSI s manuelnim mjenjačem razvijati 114 KS, a u kombinaciji s automatskim mjenjačem 126 KS.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Renderi: Kolesa.ručitanja : 473Komentari