home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi A3 Sportback

Nova, četvrta generacija Audija A3 će premijeru imati početkom marta ove godine, i to na tradicionalnom sajmu automobila u Ženevi (mada se zvanične slike i detalji očekuju i pre toga).

Novi A3 će biti napravljen na unapređenoj VW MQB platformi, a očekuju se nešto manja težina, manji rast dimenzija, veća prostranost i još bolje vozne osobine.

Audi A3 Sportback

Što se izgleda spoljašnjosti tiče, tu neće biti iznenađenja jer će i ovde biti primenjen aktuelni dizajnerski stil poznat sa drugih modela marke sa četiri prstena. Treba takođe napomenuti da će u gami novog A3 biti samo Sportback varijanta sa 5 vrata i klasična limuzina sa 4 vrata.

U unutrašnjosti će se naći digitalna instrument tabla, multimedia sistem sa ekranom osetljivim na dodir, a verovatno i kontrola gestovima. Ovde i najava da će novi A3 imati i prtljažnik veće zapremine (oko 410 litara), kao i da će međuosovinsko rastojanje iznositi oko 264 cm.

Od motora se pominju 1,5 i 2,0 litarski četvorocilindrični TFSI benzinci (sa 48V mild-hybrid sistemom), kao i 1,6 i 2,0 litarski dizelaši.

Sem toga, kupcima će se nuditi i verzija sa pogonom na komprimovani prirodni gas, a kasnije i plug-in hybrid varijanta.

Kupcima koji žele nešto više biće ponuđeni Audi S3 (sa četvorocilindričnim motorom od oko 330KS) i RS3 (2,5 litarski turbo petocilindraš sa više od 400 KS, menjač sa dvostrukim kvačilom, pogon na sva četiri točka, najveća brzina el. ograničena na 250 km/).

Treba podsetiti na informacije iz prošle godine koje kažu da Audi u želji da proširi svoju kompaktnu ponudu priprema i povišenu verziju nove generacije A3.

U pitanju je projekat koji je interno poznat kao Cityhopper, a radi se o A3 hatchbacku sa povišem klirensom, zaštitnim elementima na eksterijeru i velikim alu točkovima, koji će se u gami nemačke marke smestiti između modela Q2 i Q3.

Ovo potonje znači da će sa svojih oko 430 cm budući A3 Cityhopper biti za oko 11 cm duži od Q2 i oko 20 cm kraći od Q3.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Instagram / Cochespiasčitanja : 2280Komentari