home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota B-SUV

Toyota je do sada već prikazala novi Yaris u hatchback verziji sa 5 vrata i kao sportski 3-vratni GR Yaris, ali u planu je i SUV varijanta kojim će Toyota konkurisati Nissanu Juke i Renaultu Captur.

O tome je već bilo reči, a u međuvremenu je iz fabrike potvrđeno da će njegova premijera biti održana početkom marta na sajmu automobila u Ženevi. Takođe, objavljena je i jedna zatamnjena slika zadnjeg dela, dok ime ovog noviteta još uvek nije saopšteno.

Ranije nezvanične informacije inače kažu da je u pitanju automobil nešto duži od 4 metra, viši od Yarisa za oko 40 mm i sa blago produženim međuosovinskim rastojanjem kako bi ponudio više mesta za noge putnika na zadnjim sedištuima. Za unutrašnjost su predviđeni veliki centralni ekran osetljiv na dodir, head-up displej, kao i Apple CarPlay i Android Auto.

I ovaj SUV će naravno koristiti istu platformu kao i novi Yaris (GA-B), ali će u odnosu na njega imati različit izgled eksterijera.

Takođe, Toyota ovde verovatno neće ponuditi bazni 1,0 litarski benzinski motor, već 1,5 litarski benzinac, kao i hibridnu verziju sa pomenutim 1,5 litarskim benzincem i kombinovanom snagom od 115KS (uz pogon na sva četiri točka).

Na kraju, za njegovu proizvodnju će se brinuti Toyotina fabrika u Francuskoj (TMMF).

Ivan Mitić - Autoblog.rs

U nastavku i ranije objavljeno PR saopštenje uvoznika Toyote za Srbiju:

* Novi prepoznatljivi SUV B segmenta tržišta kompaktnog, dinamičnog dizajna i jedinstvenog karaktera proizvodiće se u Francuskoj

* Baziran je na prilagodljivoj platformi Toyota New Global Architecture GA-B, koju deli s potpuno novom generacijom modela Yaris

Toyota Motor Europe (TME) planira uvođenje potpuno novog modela u svoju ponudu za evropsko tržište, manjeg SUV-a razvijenog na novoj platformi GA-B.

Ime novog kompaktnog SUV-a, planirane količine, kao i početak prodaje biće objavljeni naknadno.

Zahvaljujući velikoj prilagodljivosti, nova platforma GA-B može da bude temelj za vozila različite širine, dužine, međuosovinskog razmaka, kao i visine.

„Ovaj model će se pridružiti uspehu Yarisa u Evropi i očekujemo da će oni zajedno činiti oko 30 odsto Toyotine prodaje u Evropi do 2025“ – rekao je Matt Harrison, izvršni podpredsednik TME-a: „Nećete morati dugo da čekate kako bi videli konačan izgled, a tada ćete se uveriti da to nije samo Yaris s drugačijom karoserijom i povišenim sistemom oslanjanja, nego potpuno novi B-SUV model kompaktnog i dinamičnog izgleda i jedinstvenog karaktera”.

Novitet će se proizvoditi u fabrici Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) u Onnaingu, blizu Valenciennesa u Francuskoj, usporedo s Toyotom Yaris.čitanja : 312Komentari