home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Dacia Spring

Dacia je početkom ovog meseca predstavila 373 cm dugački Spring Electric concept, kao najavu svog budućeg električnog vozila. U međuvremenu, francuski mediji su objavili i rendere koji pokazuju najverovatniji izgled serijskog modela.

Taj serijski model stiže na tržište u prvoj polovini 2021. godine, a kako se navodi to će biti pristupačno 100% električno vozilo. 

To znači da će Dacia Spring biti jeftiniji od električnih vozila iz VW Grupe (Volkswagen e-up!, SEAT Mii Electric i Škoda Citigo e iV).

Očekivano, Dacia Spring je u stvari modifikovana varijanta električnog Renaulta K-ZE koji se već proizvodi i prodaje u Kini.

Naravno, evropska verzija će biti značajno unapređena (pre svega što se tiče bezbednosti, kvaliteta, dužine autonomije...), samim tim i skuplja od kineske varijante ali i dalje cenovno pristupačnija u odnosu na druge električne automobile na evropskom tržištu.

Dacia Spring

Francuski mediji navode da će Dacia Spring koštati oko 15.000 evra, odnosno oko 11.000 evra sa subvencijama na francuskom tržištu.

Za sada se od konkretnih detalja navodi samo to da će autonomija sa jednim punjenjem baterija iznositi više od 200 km.

U ranijem fabričkom saopštenju se kaže da Dacia ovime otvara novo poglavlje i započinje svoj prelazak na električni pogon, kao i da je preokret zasnovan na stručnosti Renault Grupe i njenom decenijskom iskustvu u oblasti električne mobilnosti.

Ivan Mitić - Autoblog.rs

Renderi: Autoplus.rs / Worldscoop.forumpro.frčitanja : 5845Komentari