home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
VW Golf R

Volkswagen je nedavno predstavio tri nove verzije Golfa 8, a reč je o modelima GTI, GTE i GTD. Iako zbog otkazivanja sajma u Ženevi zbog, sada već pandemije koronavirusa nismo imali priliku da ih vidimo uživo, dosta informacija i detalja može da se sazna iz zvaničnih materijala i slika.

Ipak, tu nije kraj novih verzija novog Golfa, piše Jutarnji.hr. Štaviše - ono najbolje tek sledi. Reč je naravno o verziji s oznakom R i pogonom na sve točkove! Ekipa iz Motor Trenda je odradila intervju u kome im je Jost Capito iz Volkswagenovog R odeljenja rekao da novi Golf E neće dobiti hibridni pogon, već će biti reč o "čistokrvnom" benzincu. Pritom je objasnio da bi razvoj hibridnog sklopa za Golf R jednostavno bio preskup, odnosno cena automobila bi u tom slučaju bila previsoka za ciljane kupce. Napomenuo je i da kod Touarega R hibrid ima smisla budući da će se isti pogonski sklop koristiti u više modela.

Vezano uz Golf 8 R, Capito je istakao da je razvojni tim napravio niz poboljšanja te da će ovo biti "prava vozačka mašina". Iako još nema potvrde o snazi, na internetu je pre nekoliko meseci procurila slika koja otkriva da će 2,0 litarski turbobenzinac imati 333 KS. Predstavljanje bi trebalo da bude na jesen, pa se pretpostavlja da će premijeru imati na salonu automobila u Parizu. Iako još nije zvanično predstavljen, već sada možemo videti kako bi mogao da izgleda na renderu koji potpisuje Motor1.

Izvor: Jutarnji.hr

Render: Motor1.comčitanja : 1846Komentari