home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kia CV

Kia je u martu prošle godine na sajmu automobila u Ženevi prikazala električni Imagine concept, a kako stvari stoje njegova serijska verzija se očekuje tokom 2021. godine.

To je još u decembru nagovestio Kijin šef za Evropu Emilio Herrera, izjavivši da bi serijski model trebalo da se pojavi za godinu ili dve. Herrera međutim nije želeo da otkriva detalje o tome koliko će se serijski model razlikovati u odnosu na koncept verziju.

Kako bilo, budući coupe–SUV koji je interno poznat kao Kia CV će predstavljati "emocionalnu perjanicu" njihove game, a potvrđeno je da će ovaj model dobiti potpuno novu E-GMP platformu za električna vozila.

Za sada je poznato da će autonomija sa jednim punjenjem baterija iznositi i više od 500 km, kao i da će naglasak biti na performansama (ubrzanje do 100 km/h će biti oko 3,0 sekunde).

U svakom slučaju, ako imamo u vidu Imagine concept, i serijski model će biti teško svrstati u neki od segmenata budući da, kako kažu u Kiji, Imagine concept skladno kombinuje elemente mišićavog sportskog terenca, elegantne i sportske porodične limuzine i svestranog i prostranog krosovera.

"Kod dizajna automobila radi se o srcu, čiji puls mora da bude ubrzan. Smatramo da apsolutno nema nikakvog razloga da ne bude pulsa samo zato što je to električni auto," kaže Gregori Gijom, potpredsednik dizajna u Kia Motors Europe.

Ovaj električni model je inače samo jedan od Kijinih 11 električnih noviteta koji nas očekuju do 2025. godine.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Autoexpress.co.ukčitanja : 481Komentari