home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat Panda

Već duže vreme se priča o sledećoj generaciji Fiat Pande, čija proizvodnja bi po nekim ranijim vestima trebalo da se odvija u Poljskoj, za razliku od aktuelnog modela koji se pravi u Italiji.

Sada se novom Pandom bave i britanski mediji koji su objavili i nekoliko nezvaničnih rendera njenog mogućeg izgleda, pri čemu je kao inspiracija poslužio Fiat Cenoventi concept.

Nova generacija Pande će se na tržištu pojaviti do početka 2022. godine, a i dalje će se raditi o ekonomičnom i praktičnom vozilu za gradske sredine.

Nova Panda se najavljuje kao modularni i svestrani automobil, sa pristupačnom cenom za osnovnu verziju, ali će u ponudi biti i verzije sa veoma bogatom opremom.

Fiat Panda

Očekuju se i brojne mogućnosti personalizacije (kontrastni krov, posebne boje za retrovizore, branike i točkove...), kako bi se privukli mladi kupci i oni koji kupuju svoj prvi auto.

Osnovnu verziju bi mogao da pokreće PSA 1,2 litarski PureTech benzinski motor (bez turba), a pominje se i Fiatov TwinAir benzinac sa mild hybrid tehnologijom.

Dizelaša najverovatnije neće biti u ponudi, ali se očekuje i potpuno električna verzija, i to sa atraktivnom cenom za jedan električni automobil.

Drugi Fiatov novitet jeste novi automobil kojim bi Italijani zamenili dva aktuelna modela u ponudi.

U Fiatu bi po pisanju britanskih medija navodno mogli da sadašnje modele 500L i 500X zamene samo jednim modelom, što bi mogao da bude 500XL.

Fiat 500XL

500XL bi po ovim renderima dobio prednji deo inspirisan nedavnom predstavljenim električnim modelom 500e, a dobiće i novi infotainment i sisteme konekcije.

Takođe, u planu je i širenje Fiatove porodice porodičnih vozila, uključujući i veći SUV (veličine Nissana Qashqai) koji bi pokrio potrebe većine sadašnjih vlasnika modela 500L.

U međuvremenu, još uvek aktuelni 500L i 500X bi trebalo da dobiju i mild hybrid verzije koje bi im pomogle u prodaji dok za oko 18 meseci ne stigne novi model.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: Autoexpress.co.uk / Worldscoop.forumpro.frčitanja : 8046Komentari