home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mini Cooper

Krajem 2018. godine MINI je redizajnirao svoj megapopularni model Cooper, a pritom je automobil dobio prepoznatljiva nova "Union Jack" svetla koja se sada prenose i na ostale modele iz game. Uz to, tada je predstavljen novi logo kao i novi svetlosni potpis napred.

Svi su očekivali da će takav model biti aktuelan još koju godinu, nakon čega bi redom stvari trebalo da usledi nova generacija oko 2021. godine. Ipak, stvari su se značajno promenile. Naime, u BMW/MINI koncernu su priznali da nova generacija neće stići tako rano. Naime, prema trenutnim planovima, nova generacija dolazi u salone tek krajem 2022. godine.

Mini Cooper

U MINI-u su tako odlučili da još jednom osveže svoj popularni model – bar ako je suditi prema špijunskim slikama koje su ovih dana počele da kruže internetom. Šta će se sve menjati? Ne puno toga. Na prednjem delu možemo očekivati nešto drugačiji branik (neki će reći čak nešto manje drastičan budući da je uhvaćena JCW verzija koju sada odlikuje prilično ispupčeni prednji branik).

Uz to, novost su novi dvobojni aluminijumski naplaci, kao i nešti drugačije dizajnirani difuzor.

Detalj koji će primetiti oni zagriženiji ljubitelji marke jesu novi bočni pokazivači smera integrisani u bočne ukrasne elemente.

Ostatak automobila bi po pitanju spoljašnjeg dizajna trebalo da ostane isti što potvrđuje manjak maskirne folije na tim delovima.

U unutrašnjosti će glavna novost biti vezana uz 5,5-inčni digitalni kokpit koji je debitovao na modelima Cooper SE i JCW GP3, a sada se može naći i u osveženom Countrymanu. Datum premijere još nije poznat...

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Carscoops.comčitanja : 302Komentari