home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lamborghini 8. jul

Iz Lamborghinija je stigla najava da će 8. jula održati premijeru novog vozila, ali u kratkoj vesti se ne navodi o čemu je tačno reč.

Ipak, pojedini mediji spekulišu da je u pitanju nova verzija modela Sian što bi značilo Sian Roadster (ili Spyder) o čemu se nedavno več pričalo. U nekim medijima se takođe navodi da je Sian Roadster već unapred rasprodat.

Lamborghini

Lamborghini je Sian u Coupe izdanju predstavio na prošlogodišnjem sajmu u Frankfurtu, pri čemu je najavljena proizvodnja serije od samo 63 primerka.

Sian inače ima elektrifikovani pogonski sistem, sa kombinacijom 6,5 litarskog V12 benzinca i 48V mild hybrid sistema sa elektromotorom od 34KS, uz pogon na sva četiri točka i 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom. Kombinovana snaga iznosi 602 kW/819KS što ovaj model čini i najsnažnijim serijskim Lamborghinijem do sada. Sian od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 sekundi i postiže el. ograničenu najveću brzinu od 350 km/h.

Kako stvari sada stoje, i Sian Roadster će biti napravljen u ograničenoj seriji (možda u manjem broju nego Sian Coupe), dok će njegova cena biti veća od 2 miliona evra koliko je koštao Sian Coupe (i to bez poreza).

Ipak, ostaje da se vidi da šta je to Lamborghini pripremio za 8. jul.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 287Komentari