home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Chaos

Grčki startap radi na razvoju bolida koji će pažnju pleniti ogromnom snagom, ali i dizajnom dostojnim pravog umetničkog dela, piše Index.hr.

Iza projekta Chaos stoji Spyros Panopoulos Automotive, a plan je stvoriti automobil od kojeg će vam se zavrteti u glavi. I to kad ga vidite, ali i kad ga čujete i jednom sednete u njega. Za razliku od nekih drugih, Grci su ovde izabrali klasičan pogon. Čini ga 4.0 litarski V10 twin-turbo, a on bi navodno trebalo da se vrti do 12.000 o/min. I ne samo to, na E85 gorivu će davati čak 3000 KS, što je, primera radi, dvostruko više od Chirona.

Chaos

Grčka kompanija tu ne staje je pa tako s podjednakim žarom razvija dizajn automobila. Pojedine detalje smo već smo mogli da vidimo, a najnovji u nizu su naplaci. Točkovi su inače od 21 i 22 inča, a nastali su naprednim 3D printom od titanijumske legure. Tehnologija je predstavljena pre nešto manje od dve godine, a koja se uveliko razlikuje od klasičnog 3D printa.

Chaos

Ovde se očigledno ne pita za cenu pa vas prepuštamo uživanju gledanja ovih unikata za koje se nadamo da će jednom zaista stići na put.

Izvor: Index.hr

Foto: Spyros Panopoulos Automotivečitanja : 1152Komentari