home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi Q4 Sportback e-tron concept

Audijeva e-tron porodica električnih modela će imati još jednog člana, a to je Q4 Sportback e-tron koji će sutra imati premijeru u formi koncept vozila. Ovde treba podsetiti da je prošle godine već prikazan i Audi Q4 e-tron concept (razlika između ove dve verzije će se pre svega ogledati u drugačijem zadnjem delu i nešto izmenjenom prednjem grilu).

Serijska verzija Audija Q4 e-tron će se po ranijim najavama pojaviti krajem 2020. godine, dok bi Q4 Sportback e-tron trebalo da bude ponuđen kupcima tokom 2021.

Audi Q4 Sportback e-tron concept

Q4 Sportback e-tron concept je dakle električni SUV, sa upadljivom prednjom maskom, e-tron natpisom i Matrix LED prednjim svetlima, dok se u unutrašnjosti očekuju digitalna instrument tabla i veliki ekran infotainment sistema.

Audi Q4 Sportback e-tron concept

Vozilo je napravljeno na Volkswagenovoj MEB platformi za električna vozila, a trebalo bi da dobije dva elektromotora sa ukupno 225 kW/306KS, pogon na sva četiri točka, baterije od 82 kWh (80% kapaciteta može da se napuni za 30 minuta).

Budući da Q4 e-tron concept ima autonomiju od 450 km, to bi trebalo da važi i za Q4 Sportback e-tron concept. Slične brojke se takođe očekuje i za ubrzanje i najveću brzinu (do 100 km/h za 6,3 sekundi i maksimalna brzina el. ograničena na 180 km/h).

Serijske verzije Q4 e-trona i Q4 Sportback e-trona će se proizvoditi u Volkswagenovoj fabrici Cvikau u Nemačkoj. U ovu fabriku je Volkswagen investirao ukupno 1,2 milijarde evra, kako bi proizvodila 330.000 električnih vozila godišnje (VW, Audi i Seat). Za proizvodnju će se najverovatnije brinuti i nova SAIC-VW fabrika u blizini Šangaja (ima kapacitet za proizvodnju do 300.000 eleketričnih vozila godišnje).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 375Komentari