home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW Serije 2 Coupe

Britanski magazin Auto Express je objavio set rendera na kojima je prikazana nova, druga generacija BMW-a Serije 2 Coupe (interne oznake G42), čija prodaja se očekuje sledeće godine.

Jedna od verzija će biti M240i sa šestocilindričnim benzinskim motorom koji će ovde raspolagati sa oko 350KS.

BMW Serije 2 Coupe

BMW će novu Seriju 2 Coupe ponuditi i u drugim varijantama, između ostalog i kao 230i i 220d.

Takođe, Serija 2 Coupe će standardno imati pogon na zadnje točkove, dok će neke verzije moći da se dobiju i sa pogonom na sva četiri točka.

Ovde treba podsetiti i na ranije informacije da je BMW već dao i zeleno svetlo za novi M2 Coupe, i to kao delu njihove buduće game kompaktnih M modela u kojoj će se naći i M2 Gran Coupe i Serija 1 sa više od 400KS.

Druga generacija BMW-a M2 Coupe je dobila internu oznaku G87, a u prodaji bi trebalo da se pojavi tokom 2022. godine.

Sadašnje informacije kažu da će novi M2 Coupe imati twin-turbo motor sa oko 420KS i 550 Nm obrtnog momenta (u paru sa 6-stepenim manuelnim ili opcionim 8-stepenim automatskim menjačem). Ubrzanje od 0 do 100 km/h će iznositi nešto više od 4 sekunde, a najveća brzina 280 km/h.

Takođe, novi BMW M2 Coupe će raspolagati i sa agresivnijim aero body paketom, M točkovima, sportskim izduvnim sistemom, sportskim oslajanjem, Active M Diferencijalom, jačim kočnicama, sportskim sedištima i sportskim volanom.

Proizvodnja novog M2 će se odvijati u BMW-ovoj fabrici u nemačkom Lajpcigu.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: Autoexpress.co.ukčitanja : 951Komentari