home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Maserati Grecale

Maserati je nedavno objavio svoje planove o nekoliko novih vozila za koje se najavljuje da će biti razvijeni, elektrifikovani i proizvedeni u Italiji.

U pitanju su modeli sa kombinacijom tipičnih Maserati voznih karakteristika i sledeće generacije baterija, a koji će pružati dugački domet i mogućnost ultra brzog punjenja. Nisu naravno saopšteni svi detalji, ali se najavljuje da će imati vodeću ulogu za brend zahvaljujući svojim inovatnivnim tehnologijama.

Za početak, tu je budući SUV Grecale (nazvan po vetru sa Mediterana), koji će biti tek nešto manji od aktuelnog modela Levante. Ovaj novitet će se u proizvodnji pojaviti 2021. godine, i to u Cassino fabrici.

Njegova promocija se očekuje na proleće 2021., a baziraće se na Giorgio platformi koju između ostalog koristi i Alfa Romeo Stelvio.

Grecale će po ranijim najavama imati rapored težine 50:50, najbolji odnos snaga / težina u klasi, laganu platformu i "superiorno "upravljanje".

Nove informacije kažu da će Grecale pored potpuno električne verzije moći da se dobije i sa 3,0 litarskim twin-turbo V6 benzincem, a verovatno i sa 2,0 litarskim mild-hybrid benzincem sa 325KS.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Autoexpress.co.ukčitanja : 677Komentari