home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volvo EV

Kompanija Volvo namerava da u martu 2021. godine predstavi svoj novi električni automobil.

Ranije ovog meseca Volvo je saopštio da će početi da proizvodi električne motore u postrojenju Skovde u Švedskoj, a do sredine sledećeg decenije planira da 50 posto prodaje čine potpuno električni automobili, a ostatak hibridi. Međutim, pre toga će u martu naredne godine predstaviti novi električni automobil.

To će se dogoditi 2. marta, a tog dana će javnost više saznati o strategiji elektrifikacije ove štvedske kompanije.

Trenutno nema detalja, ali se zna da će novi električni automobil biti baziran na kompaktnoj modularnoj platformi CMA koju koristi i crossover Volvo XC40 Recharge.

"Držaćemo vas u neizvesnosti sve dok ne predstavimo automobil, ali obećavamo da će biti lep. Kako bi bio profitabilan, Volvo se mora fokusirati na skuplje i više premium segmente automobila", izjavio je direktor kompanije Volvo Hakan Samuelsson za Automotive News.

Kada je Volvo 2016. godine prvi put najavio planove za električne automobile, tada je predstavio koncepte 40.1 i 40.2. Upravo se 40.1 transformisao u produkcijski XC40 Recharge, dok je 40.2 postao Polestar 2, električni automobil visokih performansi.

Samuelsson je ranije rekao da želi da Volvo do 2030. godine postane proizvođač isključivo električnih automobila. Sledeća generacija SUV-a XC90 će verovatno biti poslednji model ovog brenda koji će biti dostupan sa motorom s unutrašnjim sagorevanjem.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Render: arhiva Autoblog.rs / Autoexpress.co.ukčitanja : 666Komentari