home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfa Romeo Tonale

Najnoviji izveštaji govore da će Alfa Romeo u septembru predstaviti produkcijsku verziju koncepta Tonale.

Modeli Giulia i Stelvio nisu baš ispunili očekivanja Alfa Romea, posebno ako se u obzir uzme da je FCA grupacija uložila milijardu dolara na razvijanje Giorgio platforme. Prestankom proizvodnje Giuliette, italijanskom brendu je potreban novi model da se takmiči u velikim ligama s nemačkom rivalima.

Alfa Romeo Tonale

Zbog toga se mnogo očekuje od produkcijske verzije koncepta Tonale koji smo videli pre gotovo dve godine. Sada je kompaktni crossover sve bliže predstavljanju u produkcijskoj formi, a to bi trebalo da se desi u septembru. Prodaja će početi u Evropi u novembru, a prvi kupci će dobiti ograničeni Launch Edition model.

Alfa Romeo Tonale

Tonale će preuzeti oko 90 posto karakteristika od koncepta, a salonima se očekuje od februara 2022. godine. Značajnije promene se odnose veća prednja svetla i na bočne retrovizore. Takođe, fotografije pretprodukcijskog modela su se pojavile u oktobru 2019. godine te su otkrile izgled automobila u gotovo finalnoj formi.

Alfa Romeo Tonale

Na Quadrifoglio bismo mogli duže da čekamo jer model visokih performansi trenutno nije prioritet, a razlog je strah od manjka interesa.

Tonale će navodno pozajmiti motore od Jeepa Renegade, a u vrhu ponude će biti plug-in hibridni pogon sa 250KS.

Osim toga, Tonale nije jedini novi crossover u Alfinim planovima jer se 2022. godine očekuje subkompaktni model pod nazivom Brennero, sestrinski model sledeće generacihe Fiata 500X i Jeepa Renegade.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: arhiva / Cochespias.netčitanja : 618Komentari