home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi e-tron GT

Audi će 9. februara i zvanično predstaviti serijski e-tron GT koji je inače u formi koncepta 2018. godine promovisan na sajmu automobila u Los Anđelesu.

Nemci ovim modelom planiraju da konkurišu Teslinom Modelu S, a kako se najavljuje proizvodnja će se odvijati u Neckarsulm fabrici u Nemačkoj gde se inače pravi i Audi R8.

Audi e-tron GT

Po nekim informacijama, bazni Audi e-tron GT će verovatno imati pogon na zadnje točkove, a autonomija sa baterijama od 79.2 kWh će iznositi oko 400 km.

Audi e-tron GT u koncept verziji je dugačak 496 cm, širok 196 cm, visok 138 cm i ima međuosovinsko rastojanje od 290 cm.

Audi e-tron GT

Audi je takođe potvrdio da će istovremeno sa regularnom verzijom biti lansirana i top varijanta nazvana RS e-tron GT.

RS e-tron GT će biti prvi potpuno električni automobil koji će razviti Audi Sport, pri čemu će se odlikovati aero body paketom (uključujući proširenja blatobrana i agresivni zadnji difuzor), kao i krovom od ugljeničnih vlakana, novim točkovima (do 21 inča), podešavajućim oslanjanjem i karbon-keramičkim kočnicama.

Audi RS e-tron GT će imati pogon na sva četiri točka, dva elektromotora i litijum-jonske baterije od 93.4 kWh (bruto), dok će snaga iznositi 600KS (uz overboost funkciju 650KS i 830 Nm). Najavljuje se da će ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) iznositi samo 2,7 sekundi, kao i da će najveća brzina biti el. ograničena na 250 km/h.

Što se tiče autonomije ovog 2350 kg teškog automobila, pominje se domet od 400 km, kao i podatak da će za punjenje 80% kapaciteta baterija na brzom punjaču biti potrebno oko 20 minuta.

Na kraju, RS e-tron GT bi trebalo da ima cenu od oko 138.000 evra.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 380Komentari