home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Cadillac CT4-V Blackwing i CT5-V Blackwing

Cadillac će 1. februara i zvanično predastaviti Blackwing verzije sportskih sedana CT4-V i CT5-V, ali nekoliko slika i najavni video su dostupni i pre promocije.

Za početak, neke ranije informacije kažu da se radi o ograničenoj seriji, pri čemu će biti ponuđeno ukupno 500 primeraka (po 250 od svakog modela).

Cadillac CT4-V Blackwing i CT5-V Blackwing

Automobili imaju i agresivniji prednji deo sa većim otvorima za vazduh, aero body kit (prednjii spojler, pragovi, prednji blatobrani sa otvorima za vazduh, spojler na prtljažniku...), točkove od magnezijuma (zbog manje težine i unapređenih voznih karakteristika), digitalne intrumente, kožni sportski volan sa akcentima od ugljeničnih vlakana, kao i opciona prednja sedišta od ugljeničnih vlakana (kod modela CT5-V Blackwing).

Cadillac CT4-V Blackwing i CT5-V Blackwing

CT4-V Blackwing bi trebalo da pokreće 3,6 litarski twin-turbo V6 koji će raspolagati sa više od 346 kW/470KS i 603 Nm, a CT5-V Blackwing očekuje 6,2 litarski V8 sa kompresorom koji ima 485 kW/659KS i 880 Nm obrtnog momenta (što će biti dovoljno za najveću brzinu od 322 km/h).

Oba modela će standardno dolaziti sa 6-stepenim manuelnim menjačem, ali će se kao opcija nuditi i 10-stepeni automatik.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 409Komentari