home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Gemballa Sandbox

Marc Philipp Gemballa (sin Uwea Gemballe) je još prošle godine najavio da će lansirati svoj brend automobila kao i da će predstaviti i prvi projekat.

Nova kompanija je inače nazvana "Marc Philipp Gemballa" i nema veze sa kompanijom "Gemballa GmbH".

Prvi projekat pod nazivom Sandbox podrazumeva superautomobil koji je razvijan više od dve godine i koji će odlikovati ekstremne performanse.

Gemballa Sandbox

Automobil će biti napravljen u malom broju primeraka, dok konkretni tehnički detalji tek slede. Poznato je tek da će raspolagati sa oko 750KS, kao i da će se za motor pobrinuti kompanija Ruf.

U svakom slučaju, ovo je automobil baziran na Porscheu 911 (serija 992), pri čemu je kao inspiracija poslužio i legendarni trkački Porsche 959.

Osim sa Rufom, Marc Philipp Gemballa je na ovom projektu ostvario saradnju sa kompanijama KW Automotive, Akrapovič, Michelin, BF Goodrich, DS Fasertechnik i VELA Performance, dok je za dizajn automobila zaslužan Alan Derosier.

U saopštenju nove kompanije se kaže i da su već rasprodali svih 10 primeraka iz ograničene Launch Edition serije (nije poznato po kojoj ceni), kao i da je u planu još 30 komada.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 337Komentari