home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes C

Direktor kompanije Mercedes-Benz Markus Schafer je rekao da električna verzija C klasa neće stići na tržište pre 2024. godine, a otkrio je i da će biti bazirana na novoj platformi fokusiranoj na električni pogon.

Mercedes trenutno širi svoju ponudu električnih vozila, a SUV-u EQC će se ove godine pridružiti EQA crossover i EQB mali SUV. Limuzine EQE i EQS se takođe očekuju krajem ove godine.

C klasa i S klasa dele MRA platformu, a Schafer je izjavio da električna C klasa neće koristiti novu MEA platformu koja će biti baza modela EQS, nego novu MMA platformu.

Ova platforma će se koristiti za modele različitih veličina od 2024. godine.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Mercedes-AMG intenzivno testira novi C63

Nije novost da će Mercedes-AMG verziju C63 ponuditi i uz novu generaciju C klase, što potvrđuju i fotografije testnih kamufliranih prototipa u oba karoserijska oblika.

Mercedes-AMG C63

Prema nezvaničnim informacijama, AMG-ov V8 kome asistiraju dva turbopunjača će svoje mesto pod prednjim poklopcem ustupiti znatno manjem 2,0 litarskom turbo četvorocilindarskom motoru (kakav se ugrađuje u model A45) koji bi činio deo hibridnog sistema (sa ukupno 550KS i 800 Nm), a što se uklapa u Mercedesove ranije izložene planove o elektrifikaciji.

Iako će biti oko 240 kg teži od prethodnika (imaće i pogon na sva četiri točka), novi model će do 100 km/h ubrzavati brže - za oko 3,5 sekundi. Biće moguća i vožnja samo u elektro modu, i to do 64 km.

Kamuflirani testni prototipi ne otkrivaju šta se krije ispod poklopca motora buduće "najratobornije" C klase, a sve će biti poznato krajem ove ili početkom naredne godine.

Izvor: Klix.ba / Motor1.comčitanja : 325Komentari