home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Cadillac Lyriq

General Motors je početkom prošle godine najavio da će Cadillac postati njihov vodeći električni brend (u nameri da privuku kupce koji su zainteresovani za Teslu i nemačke EV premium modele), a deo tih planova čini i ovaj luksuzni električni crossover.

U pitanju je Cadillac Lyriq, koji je u avgustu 2020. prvo predstavljen kao show car, uz najavu da će definitivni serijski model stići tokom 2022. godine. Sada je obajvljena i ova teaser slika predprodukcijskog modela, kao i informacija da će serijska proizvodnja startovati u prvom kvartalu 2022. godine.

Serijski model će po sadašnjim najavama imati sličnu dužinu kao postojeći Cadillac XT5, što znači da će biti duži od 480 cm.

U svakom slučaju, za Lyriq se kaže da predstavlja početak novog poglavlja za ovu marku.

Automobil je koncept formi između ostalog privukao pažnju i "Black Crystal" prednjim grilom, a u unutrašnjosti velikim 33-inčnim LED ekranom.

Lyriq se bazira na novoj GM-ovoj modularnoj platformi za električne automobile, uz najavu da će se nuditi sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka.

Sem nove platforme, Cadillac Lyriq će dobiti i Super Cruise sistem polu-autonomne vožnje, kao i novi tip baterija koje je General Motors nazvao Ultium (ovde će biti dostupne od 100 kWh, a nudiće autonomiju dužu od 300 milja/483 km).

Ostaje da se sačeka na serijski model koji će po sadašnjim najavama koštati manje od 60.000 dolara (bazna verzija sa zadnjim pogonom).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 184Komentari