home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mini Minor

Kao što je već poznato, u BMW-u su nedavno odlučili da brend Mini do 2030. godine transformišu u proizvođača potpuno električnih vozila.

Mini će tako postati prvi deo BMW Groupe koji će u potpunosti preći na proizvodnju isključivo električnih automobila. Neke vesti kažu da će poslednji novi Mini sa SUS motorom debitovati 2025. godine, kao i da će dve godine kasnije polovina modela u Minijevoj gami biti potpuno električna.

Kako stvari stoje, veliki uticaj na ove planove ima BMW-ov odnos sa kineskom kompanijom Great Wall, sa kojim će proizvoditi neke od budućih električnih Minijevih modela.

Jedan od tih modela bi trebalo da bude novi električni Mini Minor (ime još nije zvanično potvrđeno), koji će delimično biti inspirisan i konceptom Mini Rocketman.

Sadašnje informacije kažu da će Minor imati elektromotor sa 100 kW/136KS i baterije od 35 kWh, uz autonomiju od najmanje 240 km.

Mini Minor će u prodaji pojaviti krajem 2022. godine, a radiće se o 350 cm dugačkom hatchbacku koji će se proizvoditi samo u Kini, i to za globalno tržište (što znači da će se prodavati i u Evropi).

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: arhiva / Autocar.co.ukčitanja : 309Komentari