home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault 4Ever

Renault je ranije ove godine već predstavio prototip električnog retro modela 5 (serijska verzija se očekuje 2023. godine), ali izgleda da je u planu oživlvljavanje još jedne legende francuske fabrike.

Renault 4Ever

Naime, Renault ove godine obeležava 60-godišnjicu legendarne "četvorke" (od 1961. go 1992. godine je napravljeno više od 8 miliona primeraka), što će biti prilika da se pokaže i koncept moderne verzije sa elektropogonom. To potvrđuju i ovi patentni crteži koji su se sada pojavili u javnosti. 

Renault 4Ever

Renault bi "iznenađenje" vezano za modernu "četvorku" mogao da priredi u novembru ove godine, u vidu električnog koncepta. Neki izvori navode da bi upravo to mogla da bude najava za pristupačno električno vozilo inspirisano izgledom nekadašnjeg Renaulta 4.

Renault 4Ever

Takvo vozilo bi moglo da koristi CMF-B platformu i bilo bi deo Renaultovih planova da do 2025. godine predstavi sedam novih, potpuno električnih modela. 

Renault 4Ever

Serijski Renault 4Ever se navodno očekuje 2025. godine, a biće jednostavniji, prostraniji, praktičniji i naravno jeftiniji nego električni Renault 5. To bi moglo da ga učini i pravim naslednikom Renault Twinga Electric čija proizvodnja će do tada već prestati.

Takođe, i Renault 4Ever bi mogao da se proizvodi u istoj fabrici u Sloveniji, kako bi cena bila pristupačna. Uostalom, u Novom Mestu se nekada proizvodio i originalni Renault 4.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto via Autovisie.nl / Renaultčitanja : 1807Komentari