home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes SL

Sedma generacija popularnog luksuznog roadstera Mercedes SL uskoro bi trebalo da doživi svoju svetsku premijeru, budući da su prototipovi na Nurburgringu primećeni još krajem prošle godine, a Mercedes sada otkriva i prve detalje vezane za strukturu samog vozila.

Naime, novi Mercedes SL će dobiti potpuno novu platformu, izrađenu od aluminijuma, čelika, magnezijuma i kompozitnih materijala, zahvaljujući kojima je masa „skeleta“ prikazanog na fotografijama, svedena na samo 270 kilograma, uz povećanje krutosti između 40 i 50 procenata, piše Top Speed.

Mercedes SL

Ono što u Mercedesu naglašavaju jeste da novi SL neće „naslediti“ gotovo ništa od svog prethodnika, pa čak ni od AMG GT Roadster modela, ali zato postoji velika verovatnoća da će upravo nova generacija AMG GT, odnosno njegov naslednik, biti baziran na SL-ovom „kosturu“.

Bitan podatak koji je Mercedes nedavno publikovao, pored činjenice da će novi SL imati po prvi put i 4x4 pogon (4MATIC), jeste i taj da će novi SL biti prodavan isključivo pod AMG ogrankom, što će reći da neće biti „običnih“ verzija. To znači da će ponuda najverovatnije startovati sa SL 43 AMG kojeg bi trebalo da pokreće 3,0-litarski redni šestocilindarski benzinac, dok bi „perjanica“ ponude trebalo da bude SL 63 AMG koji će najverovatnije imati 4,0-litarski V8 twin-turbo od preko 600 „konja“.

Da li će se u ponudu vratiti i SL 55 model kao neko „srednje rešenje“, sada kada više nema „običnih“ verzija (SL 500 i SL 550), ostaje da vidimo...

Izvor: Topspeed.rs

Foto: Mercedesčitanja : 343Komentari