home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota Land Cruiser

Premijera nove Toyote Land Cruiser se približava pa je i sve više informacija o ovom novitetu. Sada su procureli i podaci o gami motora.

Toyota Land Cruiser

Aktuelna generacija Toyotinog Land Cruisera serije 200 je inače promovisana još 2007. godine (od tada je prošla kroz nekoliko doterivanja), ali vreme je za veće promene.

Toyota Land Cruiser

Novi Land Cruiser (serija 300) će se navodno bazirati na TNGA-F platformi, ali više pažnje privlače nove informacije da će u gami imati i 3,5 litarski V6 benzinski motor sa 305 kW/409KS i 650 Nm obrtnog momenta.

Sem toga, u ponudi će se naći i dizelaš, tačnije 3,3 litarski V6 turbo-dizelaš sa 225 kW/302KS i 700 Nm. Sve to uz 10-stepeni automatski menjač.

Toyota Land Cruiser

Takođe, novi Land Cruiser će biti veći od sadašnjeg (imaće 4965 mm do 4985 mm u zavisnosti od verzije), međuosovinsko rastojanje od 2850 mm, nešto više mesta za putnike u drugom i trećem redu (u zavisnosti od tržišta nudiće se varijante sa 5 do 8 sedišta), pa moderniju unutrašnjost, novi infotainment sistem, kao i dugačku listu bezbednosnih i sistema pomoći vozaču.

Neki izvori pominju i GR Sport verziju za koju bi se pobrinuo Gazoo Racing.

Ako se zaista pojavi, Land Cruiser GR Sport bi se odlikovao agresivnijim izgledom u odnosu na regularni model, i to uz pomoć doteranih blatobrana, crnih retrovizora, izmenjenih branika, novih pragova, zadnjeg krovnog spojlera, modifikovane maske, crnih alu točkova, revidiranog oslanjanja i upravljačkogi sistema, kao i sedištima sa crvenim kontrastnim šavovima i GR logom na naslonima za glavu.

Na kraju i podsećanje da se Land Cruiser nudi kupcima na oko 170 tržišta širom sveta. Prodaja tog čuvenog terenskog modela je još 2019. godine premašila brojku od 10 miliona primeraka, računajući od prve generacije koja je startovala 1. avgusta 1951. godine.

Ivan Mitić - Autoblog.rs

Foto: Instagram.com/shomegranbillčitanja : 389Komentari