home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Opel Astra

Na putevima su već više puta uhvaćeni maskirani test primerci nove Opel Astre, modelske godine 2022, a sada je i sam proizvođač objajvio set teaser slika koje otkrivaju pojedine delove ovog modela C segmenta.

Buduća Astra L će biti rođak novog Peugeota 308 (koji je predstavljen ranije ove godine), što znači da će imati istu EMP2 platformu. Naravno, izgled će biti potpuno drugačiji, i to po uzoru na noviije Opelove modele. Tačnije, koristiće Opelov novi dizajnerski rečnik koji je najavljen još avgusta 2018. godine sa GT X conceptom, uz takozvani Vizor dizajn prednjeg dela.

Opel Astra

Takođe, i unutrašnjost će biti modenija i prostranija nego ranije (uz digitalni Pure Panel sa dva displeja), a kome je potrebno još više mesta u gami će se opet naći i karavanska verzija Astra Sports Tourer.

Opel Astra

Sem toga, u planu su i dve plug-in hybrid verzije, jedna sa prednjim pogonom i druga sa pogonom na sva četiri točka (ova potonja bi trebalo da bude sportska Astra OPC sa oko 300KS). Autonomija u elektro modu bi trebalo da iznosi oko 50 km.

Opel Astra

Zvanična premijera Astre L se očekuje u drugoj polovini ove godine, dok će se njena proizvodnja odvijati u nemačkom Riselshajmu.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 585Komentari