home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Nissan Z

Nissan je u septembru prošle godine prikazao Z Proto kojim je najavio naslednika sadašnjeg sportskog modela 370Z.

Tada je najavljeno da se definitivni serijski model od njega neće mnogo razlikovati a pretpostavljalo se da će poneti oznaku 400Z. Ipak, ovaj sportski coupe će se po svemu sudeći zvati jednostavno Nissan Z, jedino će u Japanu nositi ime Fairlady Z.

U međuvremenu, pred nama su neke nove informacije.

Pre svega, Nissan je i zvanično najavio da će premijera biti održana 17. avgusta, i to na posebnom događaju u Njujorku.

Nissan Z modelske godine 2022 odlikuju i retro elementi, što podrazumeva da prednji deo ima izgled po uzoru na originalni 240Z, dok su pozadi svetla inspirisana modelom 300ZX.

Automobil je dugačak 4382 mm, širok 1849 mm i visok 1311 mm, što znači da je nešto duži, širi i niži od 370Z. Neki izvori pominju da težina vozila iznosi 1475 kg (bez tečnosti).

Za unutrašnjost je predviđena značajna modernizacija (uz kvalitetnije materijale, kožu, kontrastne šavove, 12.3-inčnu digitalnu instrument tablu i moderni infotainment sistem).

Nove vesti potvrđuju da će motor biti pozajmljen iz Infinitija Q60 Red Sport 400, a to znači 3,0 litarski twin-turbo V6 sa 400KS i 475 Nm. Od menjača se pominju 6-stepeni manuelni i opcioni automatski menjač.

Što se cene tiče, budući Nissan Z će u SAD-u u baznoj verziji koštati 34.995 dolara, što je 7.950 dolara manje od Toyote Supre 2.0.

Tu nije kraj, jer se očekuje i Nismo varijanta, sa snažnijim motorom, aero body paketom, modifikovanim oslanjanjem i doteranim enterijerom.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Ranije objavljene fotografije sa sajta NissanZclub.com

Nissan Z

Nissan Z

Nissan Z


čitanja : 254Komentari