home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Jeep Grand Cherokee 4xe

I Jeep je tokom današnjeg Stellantis EV Day događaja najavio svoje novitete za naredni period.

Pre svega, plan im je da do 2025. godine ponude bar jedan model sa nultom emisijom u svakom SUV segmentu i da 70% svih prodatih vozila od te godine bude bar delimično elektrifikovano.

Jeep Grand Cherokee 4xe

Sem toga, potvrđeno je da će Grand Cherokee i Wagoneer modeli dobiti 4xe verzije, pri čemu će novi Grand Cherokee 4xe (sa dva reda sedišta) debitovati na ovogodišnjem sajmu automobila u Njujorku.

Objavljeno je i nekoliko slika, dok detalji o Jeepu Grand Cherokee 4xe tek slede.

Jeep Grand Cherokee 4xe

Ipak, prepostavlja se da bi mogao da dobije Wranglerov četvorocilindrični plug-in hybrid pogonski sistem sa 375KS i 636 Nm.

Treba podsetiti da je Jeep u januaru ove godine već predstavio potpuno novi Grand Cherokee L, pri čemu slovo L u njegovom imenu označava produženu platformu i činjenicu da vozilo ima tri reda sedišta.

Takođe, do 2025. bi trebaloda se pojave i potpuno električne verzije modela Wagoneer i Grand Wagoneer.

Danas je između ostalog potvrđen i novi mali Jeep koji je još ranije najavljivan kao "ultra compact utility vehicle".

Novi mališan (čije ime još nije poznato) će dakle biti nešto manji od trenutno najmanjeg modela Renegade, a kako se najavljuje pored svakodnevne praktičnosti nudiće i poznate Jeep off-road mogućnosti.

Jeep 4xe

Na teaser slici je silueta budućeg malog Jeepa i logo 4xe što znači da će se nuditi i 4xe plug-in hybrid verzija. Ostaje da se vidi da li je to isti pogonski sistem kao u modelu Renegade 4xe (1,3-litarski turbo motor i električni motor sa 190KS).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 809Komentari