home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Smart SUV concept

Smart je još prošle godine potvrdio da priprema električni SUV za koji se kaže da će odmah biti prepoznatljiv kao ultra moderan, sofisticiran i napredan što se tiče mogućnosti konekcije.

Smart SUV će se bazirati na SEA platformi kineske kompanije Geely (sa kojom je Mercedes još ranije postigao dogovor o budućnosti marke Smart), uz najavu da će biti dizajniran uz pomoć Mercedesa.

Ovaj model će označiti promenu u dizajnerskom jeziku brenda i pozicioniranju u skladu sa njegovim „rastućim premium i hight-tech aspiracijama“.

Osim u Kini (gde će se i proizvoditi), Smart SUV će se prodavati i u Evropi.

Smart i Geely će u septembru ove godine na sajmu automobila u Minhenu prvo prikazati konceptu verziju ovog novog SUV-a (razvijen inače pod kodnom oznakom HX11), dok će serijski model biti dostupan od 2022. Kao najava za koncept verziju služi i nova teaser slika.

Za sada je poznato da je u pitanju najveći Smartov model do sada (dugačak je oko 4 metra i nudi mesta za 5 osoba), a nezvanično se navodi da će imati pozadi smešten elektromotor sa 268KS, litijum-jonske baterije manje od 70 kWh i autonomiju koja po NEDC ciklusu iznosi više od 500 km.

Pominju se i panoramski krov, detalji u boji zlata, enterijer sa premium izgledom i osećajem, glasovne komande i digitalni ključ.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Ranije objavljene teaser slike:

Smart SUV concept

Smart SUV concept


čitanja : 341Komentari