home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen ID.Buzz

Poznat je i datum premijere dugo najavljivanog Volkswagenovog električnog modela ID.Buzz.

Dakle, promocija je zakazana za 9. mart ove godine, a radi se o modelu koji će takođe biti napravljen na Volkswagenovoj MEB platformi za električne automobile.

Kako se očekuje, ID.Buzz će imati baterije od 77 / 82 kWh, dok će se proizvodnja po ranijim informacijama odvijati u fabrikama u Nemačkoj i SAD-u.

Volkswagen ID.Buzz

Kupcima će biti ponuđeni modeli sa standardnim i produženim međuosovinskim rastojanjem, ali ovaj potonji neće biti dostupan pre 2023. godine. Oba modela će nuditi različite rasporede sedenja i unutrašnje konfiguracije, ali više informacija tek sledi.

Ovo će biti i prvi model iz ID serije koji će se nuditi u putničkoj i dostavnoj varijanti.

Treba podsetiti da je Volkswagen Commercial Vehicles još prošle godine potvrdio da će ponuditi i autonomnu verziju modela ID.Buzz.

Takvo vozilo nosi naziv Volkswagen ID.Buzz AD (Autonomous Driving), a pre svega će služiti za prevoz putnika u urbanim područnjima. Nemački proizvođač za sada nije saopštio mnogo informacija, ali je između ostalog najavljeno da će se ID.Buzz AD pojaviti 2025. godine i da će imati autonomni sistem vožnje koji je razvio Argo AI (između ostalog ima Lidar na krovu koji može da detektuje objekte udaljene i više od 400 metara).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 566Komentari