home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda Civic Type R

Honda je u januaru ove godine na Tokyo Auto Salonu izložila maskirani prototip nove generacije sportskog Civica Type R, dok će serijski model po najnovijim informacijama svetlost dana konačno ugledati tokom juna.

U Hondi za novi Civic kažu da će podići lestvicu u pogledu stila, performansi, bezbednosti i naprednih tehnologija na tržištu kompaktnih vozila.

Što se izgleda tiče, u Hondi su se odlučili za ublažavanje dosadašnjeg dizajnerskog pravca, dok su za unutrašnjost predviđeni digitalni instrumenti, ekran osetljiv na dodir, kvalitetniji materijali, sedišta novog dizajna...

Ranije vesti kažu da će novi Civic Type R biti nešto veći od sadašnjeg, a pominje se i viši nivo bezbednosti (uz Honda Sensing aktivne tehnologije).

Pod haubom Civica Type R bi trebalo da bude 2,0 litarski turbo benzinac sa oko 340KS.

U paketu za Civic Type R će se naći i 6-stepeni manuelni menjač, prednji pogon, aero body kit, veliki zadnji spojler, sportski podešeno oslanjanje, sportski izduvni sistem sa tri izduvne cevi, Brembo kočnice, crvena kočiona klešta, kao i doterani enterijer sa sportskim sedištima i volanom, kao i crvenim sigurnosnim pojasevima i aluminijumskim pedalama.

Što se cene tiče, britanski mediji očekuju da će novi Civic Type R koštati oko 35.000 funti.

Treba podsetiti da su neke ranije nezvanične informacije govorile da bi novi Civic Type R navodno mogao da dobije hibridni pogonski sistem (sa ukupno oko 400KS) i pogon na sva četiri točka.

Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 283Komentari