home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bentley EXP 100

Prvi EV britanskog proizvođača luksuznih automobila na tržištu bi trebalo da se pojavi 2025. godine, a tokom nedavnog razgovora za Auto News Europe, izvršni direktor Bentleyja Adrian Hallmark je sugerisao da bi mogao da ima više od 1400KS i da će biti sposoban da postigne 60 mph (96 km/h) za samo 1,5 sekunde.

"Sada imamo 650KS s GT Speedom, a ta brojka biće duplo veća s BEV-om", rekao je Hallmark. , Bentley će ponuditi EV s različitim načinima ubrzanja. “Možete da imate sprint do stotke za 2,7 sekundi. Ili se može prebaciti na 1,5 sekunde”, kaže izvršni direktor. Prema Hallmarku, ključni atribut EV-a biće njegovo "preticanje bez napora", posebno između brzina od 50 do 110 km/h, i između 50 do 240 km/h.

Što se tiče dizajna, Bentley nije naveo kakav će oblik imati njegovo prvo električno vozilo, navodi Jutarnji.hr. Ono što znamo je da će se EV bazirati na platformi VW Grupe Premium Performance Electric (PPE) koju su razvili Audi i Porsche i da ga proizvođač automobila neće dizajnirati tako da izgleda kao električni automobil.

Očekuje se da će koštati više od 250.000 evra, što znači da će električni pogon biti jeftiniji od trenutnog 12-cilindarskog motora. "Motor s 12 cilindara je oko 10 puta veći od cene prosečnog motora premium automobila, a prosečna baterija je manja od našeg 12-cilindričnog motora”, dodao je Hallmark. “Jedva čekam baterije, relativno su jeftine".

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rsčitanja : 374Komentari