home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen ID. Aero concept

Volkswagen je još 2018. godine na sajmu automobila u Ženevi prikazao električni ID. Vizzion concept, za koji je u međuvremenu potvrđeno da će dobiti i serijsku verziju.

Iz Volkswagena su ranije ove godine već najavili da prodaja serijskog modela startuje tokom sledeće godine, a sada stiže potvrda će Volkswagen 27. juna ove godine prikazati i koncept izdanje ovog vozila, nazvano ID. Aero concept. Saopštenje prati i novi teaser crtež.

ID. Aero će biti napravljen na Volkswagenovoj MEB platformi za električna vozila, pri čemu bi autonomija trebalo da iznosi do 590 km. Ponuda će verovatno podrazumevati baznu verziju sa zadnjim pogonom i jednim elektromotorom, kao i snažniju varijantu sa dva elektromotora i pogonom na sva četiri točka.

Sem toga, najavljuje se i moderna, prostrana i varijabilna unutrašnjost.

Serijski Volkswagen ID. Aero će se od druge polovine 2023. godine prvo prodavati u Kini, ali iste godine stiže i varijanta za Evropu i Severnu Ameriku. Tačan termin ove potonje verzije još nije saopšten, ali je poznato da će se proizvoditi u Volkswagenovoj fabrici u Emdenu.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Ranije objavljeni crtež:

Volkswagen ID. Aero concept


čitanja : 281Komentari